< PRENSA 
   
Over Zingen
Wannes Van de Velde
 
   
Onafgewerkt boek van Wannes Van de Velde in de boekhandel
Over Zingen werd in galerie De Zwarte Panter voorgesteld.
Tot aan zijn dood werkte Wannes Van de Velde aan een boek. Het is nooit afgewerkt en een titel was er evenmin. Toch ligt ligt Over Zingen nu in de boekhandel.
“Het boek is het resultaat van een tekst die na Wannes’ dood is teruggevonden op zijn computer. De teksten waren grotendeels klaar, maar hier en daar stond er nog een voetnoot. Namen of feiten die moesten opgezocht worden”, zegt Dree Peeremans. De man is een kenner van het werk van de in 2008 overleden Antwerpse zanger en werkt momenteel aan een biografie over hem. Die verschijnt in het najaar van 2015.
Over Zingen werd donderdagavond voorgesteld in galerie De Zwarte Panter in de Hoogstraat. Recht tegenover het huis waar Wannes Van de Velde jarenlang heeft gewoond.
Bij het boek zit ook een cd met daarop een interview met Wannes Van de Velde. “Het bijzondere is dat het een gesprek met Wannes is dat niet bedoeld was voor radio of televisie. Eigenlijk was het niet de bedoeling dat het ooit zou verschijnen”, zegt Dree Peeremans. Dat zorgt ervoor dat Wannes Van de Velde zeer ontspannen en met weinig alertheid een interview geeft. “Als je het interview hoort, merk je dat Wannes helemaal zichzelf is en overal over praat. Het is een mooi document”, zegt Dree Peeremans.
‘Over Zingen’ verschijnt bij uitgeverij P en ligt vanaf vandaag in de boekhandel.
19/12/2014 "Gazet van Antwerpen" door Patrick Van de Perre.
 
   
   
pinche para ampliar   ~   cliquez pour agrandir   ~   klik om te vergroten   ~   click to enlarge  
   
foto
foto
foto
 
   
foto
foto
foto
foto
foto
 
   
foto
foto
foto
foto
foto
 
   
foto
foto
foto
foto
foto
 
   
foto
foto
foto
foto
foto
 
   
foto
foto
foto
foto
 
   
foto
foto
foto
foto
 
   
< PRENSA