< PRENSA 
.
Ottertrotter

29/06 Ottertrotter, een kleurrijk multicultureel zomerevenement, wordt wel eens het kleine broertje van Couleur Café genoemd. Zondag troepten een heleboel mensen samen in domein Tivoli te Mechelen, waar het veelbelovend programma onder een blakende zon werd ingezet met flamenco door Amparo Cortés (zang) José Cortés (gitaar), Susana Vazques (dans) en Ramón Léon (percussie).

door festivalreporter Yvonne Buyssen, die de muziek beoordeelde

Amparo Cortés is een natuurtalent. Met haar doorleefde stem bracht ze hartverscheurende zang. De diepgang van haar autobiografische teksten laten een mens onmogelijk onberoerd. Flamenco is een moeilijk muziekgenre en vraagt niet enkel om veel concentratie van de artiesten maar ook van het publiek. Helaas leende de omgeving van Ottertrotter zich niet voor de 'duende' die deze grote flamenca anders zo goed weet over te brengen.

Amparo Cortés

Ramón Léon bewees zondag dat hij niet enkel een aantrekkelijke verschijning is, maar bovenal een uitstekend percussionist. Het maakt niet uit of hij uitsluitend gebruik maakt van de cajon of zich omringt met een meer uitgebreid percussie instrumentarium, zijn werk is steeds af.

Amparo Cortés is een groot artieste en ook naast het podium een warm gevoelsmens. Tijdens een gesprek dat ik met haar voerde na het concert uitte ze haar bezorgheid eerder die dag niet tijdig op de afspraak met haar publiek te kunnen zijn omdat ze gegijzeld werd door de files rond de E19. Hopelijk krijgen we deze rasechte flamencoartiesten spoedig opnieuw aan het werk te zien in een meer serene omgeving.

 
      .
  < PRENSA